Wat te maken van stoffen

stoffen

Stof vind je niet alleen terug op oude spullen of een vieze plank. Stoffen worden vaak gebruikt om materialen van te maken. Denk aan je kleding, je dekbed of aan het tafelkleed. Al deze materialen en voorwerpen zijn meestal gemaakt van stof. En als je goed kijkt of voelt is het vaak ook niet dezelfde type stof. Overal zitten wel verschillende soorten. Er is dan ook hemelsbreed keuze uit stof, om dingen van te maken.

Welke materialen te gebruiken

Voordat je aan een leuk projectje begint, moet je natuurlijk eerst goed weten wat voor type stoffen je nodig gaat hebben. Het is namelijk heel verleidelijk om bij de leuke printjes te kijken, maar je moet goed letten op het type stof. Om hierachter te komen, kan je onderzoek doen op het internet of advies aan een ontwerper vragen. Als je van plan bent om een kledingstuk te maken, dan zijn lichte stoffen als, chiffon crêpe en linnen geschikt om te gebruiken. Maar wil je graag wat maken als home deco project, dan zijn zwaardere stoffen meer geschikt zoals, dik katoen. Wanneer je stof gaat kopen in de winkel, moet je de informatie die op de stofrol staat goed doornemen. Vaak staat daar uitgebreide informatie op over de stof. Twijfel je toch of je de juiste stof voor je hebt? Voel dan de structuur van de stof, daaraan kan je vaak ook voelen welk type je voor je hebt.

stoffen

Verschillende projecten

Je hebt je spullen in huis en het is tijd om aan de slag te gaan! Verschillende projecten waar je mee bezig kan gaan zijn het maken van kledingstukken, haaraccessoires of projecten voor in het huis, zoals het bekleden van een stoel.