Waar let je op bij het kopen van een goede winterjas?

De afgelopen winters in Nederland waren redelijk mild. Er was weinig sprake van ijzel en extreme perioden van kou. Toch kan dit in ons landje nog wel eens anders zijn. Zeker vanwege de klimaatveranderingen waardoor er meer uitersten zullen ontstaan. Ben goed voorbereid op de winter, en zorg ervoor dat je ten minste één goede winterjas in de kast hebt hangen die jou warm zal houden ook tijdens extreem weer. Maar waar let je nu op bij het kopen van een goede winterjas? In deze blogpost lees je er alles over!

Onder welke doelgroep val jij?

Ben jij iemand die vaak met de auto naar het werk gaat of ben jij een scholier die elke dag door weer en wind naar school fietst? Dit is allemaal belangrijk bij het kiezen van je winterjas. Wanneer je in de auto zit is het handig wanneer je nog altijd goed kunt bewegen in de jas tijdens het bedienen van de auto. Ook hoeft de jas niet extreem dik te zijn, aangezien jij niet vaak door de regen hoeft te lopen en je auto gewoon lekker voor de deur van je werk parkeert. Wanneer je als scholier door de regen fietst, kan het best snel koud aanvoelen buiten. Zeker wanneer je een jas hebt die niet geheel waterdicht is. Als scholier heb je daarom ook baat bij een jas die weer- en winddicht is. Dit houdt in dat de regen er niet doorheen zal komen en ook dat jij goed beschermd bent tegen de wind. Vaak hebben dit soort jassen dubbele sluitingen. Dus eerst sluiten ze bijvoorbeeld met een rits en vervolgens wordt de rits nog afgedekt met knopen. Zo waait er minder wind doorheen en blijf jij aanzienlijk warmer! Ook is het fijn om naar een jas te zoeken met een goede capuchon. Een goede capuchon past goed over je hoofd heen en waait niet zomaar af. Ook is het belangrijk dat je nog steeds goed op het verkeer kunt letten terwijl je fietst.

Ook functionele jassen kunnen modieus zijn

Tegenwoordig zijn er veel functionele jassen die ook nog eens trendy en modieus zijn. Voor deze jassen kun je bijvoorbeeld bij het merk Airforce terecht. Met een Airforce jas blijf jij lekker droog en warm deze winter en loop jij er ook nog eens fashionable bij! De modellen zijn tijdloos, hebben allen een mooie pasvorm en zijn gemaakt van materialen van goede kwaliteit. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje als man naar deze Airforce jas heren. Maar ook bestaan er vele andere merkjassen die bestand zijn tegen het Nederlandse winterweer. Genoeg keuze online in ieder geval!