Zelf je eigen tuinhuis bouwen

Palenrammer

Een tuinhuis kan een goede toevoeging aan je tuin zijn. Je kunt gaan in een volledig tuinhuis voor opslag. Echter kun je ook kiezen om een klein deel als schuurtje te maken en om een ander deel alleen als afdakje te maken. Onder het afdakje kun je dan een loungeset en een openhaard plaatsen. Zo heb je opslag en comfort in één. Je kunt een tuinhuisje laten bouwen of zelfs een gebouwd tuinhuis kopen die alleen maar geplaatst hoeft te worden. Als je handig bent kun je er ook voor kiezen om zelf je tuinhuis te bouwen. Een handige tool die je voor veel dingen kunt gebruiken is een grondboor.

Apparaten huren

Je kunt verschillende apparaten gebruiken om het bouwen makkelijker te maken. Echter zijn deze apparaten vaak prijzig en is het zonde om een apparaat aan te schaffen voor het eenmalig bouwen van een tuinhuis. In zulke situaties is het handiger om een apparaat te huren. Op deze manier hoef je niet de volle prijs van het apparaat te betalen en hoef je je ook geen zorgen te maken over waar je het apparaat daarna gaat bewaren. Bij het huren geef je het apparaat namelijk weer terug als jij het niet meer nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een palenrammer huren om de palen van het tuinhuis in de grond te slaan.

Aankleding

Naast het bouwen van je tuinhuis moet je natuurlijk ook denken aan de aankleding ervan. Dit begint al gelijk tijdens het bouwen. Ga je voor een houten tuinhuisje of heb je toch liever een stenen huisje. Wil je het huisje in een egale kleur hebben of wil je er een patroon in verwerken. Dit zijn allemaal keuzes waar je rekening mee moet houden. Daarnaast moet je ook denken aan de aankleding van de binnenkant. Ga je er een vloer in leggen of behoud je de vloer van de tuin waar het huisje in staat. Ook de decoratie moet je hierbij niet vergeten.