Vlinders dichterbij brengen

1groendak

Vlinders zijn prachtige insecten, hun diverse kleuren, de vorm van hun vleugels en het proces van rups tot vlinder. Ik heb altijd al van vlinders gehouden en ben vind ze nog steeds geweldig. Maar ondanks alle werkstukken en bezoeken aan de vlindertuin wist ik nog steeds niet hoe ik ze kon aantrekken. Fruit en bloemen zijn een van de dingen waar vlinders van houden, dus dat is wat ik gebruikte. Ik had namelijk bloemen geplant in mijn voortuin en wat fruit in mijn achtertuin gezet. Helaas kwamen er veel bijen, hommels en wespen op de bloemen af waar ik persoonlijk totaal niet van houd. En in de achtertuin kwamen er veel mieren en vliegen op het fruit af.

Opnieuw proberen

Na al die moeite begon ik motivatie te verliezen, elke keer naar de vlindertuin gaan zat er niet in. Ik wilde heel graag thuiskomen na een lange dag op werk en vlinders zien vliegen in de voortuin. Ik vond bloemen wel mooi, maar ik vergat jammer genoeg best vaak water te geven. Het was niet ideaal om de bloemen in de voortuin te hebben als de tuinslang in de achtertuin is. Toen besloot ik dus om de bloemen te planten in mijn achtertuin en het fruit niet te gebruiken.

Beste oplossing

Na mijn collega verteld te hebben over mijn “vlindertuin” vertelde ze mij over groendaken van groendaktotaal. Ik had geen idee wat dat was, ze legde uit dat het een soort dak was gemaakt voor flora en fauna. Je kon met zo een groendak vlinders aantrekken als de juiste bloemen ervoor gebruikte. Ze vertelde dat vetplanten heel handig zijn omdat die goed tegen de zon kunnen. Natuurlijk heb ik dit meteen uitgeprobeerd en het werkte. Ik had na een aantal dagen al vlinders op het dak. Het was heerlijk om vlinders te zien vliegen op mijn dak en in de tuin. Het is zeker een aanrader als je vlinders ook leuk vindt.