Wat voor condoom heb je nodig?

Het gebruik van een condoom tijdens intieme momenten is van groot belang. Op deze manier voorkom je geslachtsziektes en natuurlijk een ongewenste zwangerschap. Wat voor condoom heb je nodig? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen, als ze van plan zijn om een condoom te kopen. Zeker als je voor het eerst condooms gaat kopen en op het internet veel soorten condooms te vinden zijn. Daardoor kan het moeilijk zijn om te kiezen en toch is het belangrijk om het juiste condoom te gebruiken. Waar moet je precies op letten bij het kopen van condooms? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Een klein of een groot condoom?

Bij condooms is de omtrek van de penis van groot belang. Het is vaak belangrijker dan de lengte en over het algemeen zijn condooms rekbaar. De meeste mannen kiezen voor een standaard maat condoom en dat is natuurlijk prima. Toch kan een condoom in de juiste maat zorgen voor meer comfort en veiligheid. Probeer als voorbeeld eerst de condooms in de standaardmaat, of meet de omtrek van je penis op. Op het internet is het zelfs mogelijk om een probeerpakket te kopen, zodat je alle condooms kunt uit proberen. 

Daarnaast zitten er ook condooms tussen, die kunnen zorgen voor extra genot tijdens de intieme momenten. Condooms met ribbels zijn als voorbeeld heel fijn en vaak vinden vrouwen dit ook plezierig. Ook heb je natuurlijk andere condooms en zijn er zelfs condooms met een smaakje. Besluit samen met je partner welk condoom het fijnst is, zodat je er ook samen van kunt genieten. Je hebt naast condooms met ribbels ook condooms met nopjes en zelfs condooms die het orgasme kunnen uitstellen.

Waar moet je nog meer op letten?

Sommige mannen vinden het gebruik van een condoom vervelend. Zo voelen ze minder van de intieme momenten en kan het pijn doen. Vooral met een dikker condoom kan dit vervelend zijn, maar wees gerust. Er zijn namelijk ook dunne condooms, waardoor de intieme momenten fijner aanvoelen. Wel moet je oppassen met dunne condooms, zo is er een hogere kans dat deze kunnen scheuren. Kies daarom alleen voor dunne condooms van een hoge kwaliteit, die minder snel scheuren. Ook bij deze condooms is het van groot belang dat je de juiste maat koopt, zodat deze fijn zit.