Hoe kan je als student besparen?

Laptop

Goed. De basisbeurs komt terug, maar als je de basisbeurs vergelijkt met wat studeren kost is het maar een lachertje. Je kan er niet eens het collegegeld mee betalen, en dan komt de huur van je kamer en wat nog meer. Je moet dus op zoek naar manieren waarop je zo veel mogelijk geld kan besparen. Daarom zullen we je in dit artikel een aantal tips geven. Geen zorgen, we gaan je niet aanraden je kamer te verruilen voor de lokale brug of een tent, maar van een tweedehands laptop tot slimme foefjes blijkt er best veel te besparen.

Laptop te duur? Koop dan geen nieuwe!

Op bijna elke studie is het praktisch verplicht om een laptop te hebben. Helemaal geen laptop kopen is dus geen optie als student. Wat kan je dan wel doen om op een betaalbare manier aan een laptop te komen. Allereerst is tweedehands een optie, maar dan zit je wel met het probleem dat je dan geen garantie op de laptop hebt. Het alternatief is dan om je gebruikte laptops refurbished te kopen. Als je refurbished koopt weet je namelijk zeker dat de laptop die je koopt goed is, en tegelijkertijd krijg je er ook nog garantie bij, het lijkt wel bijna op nieuwkoop.

Weersta de AH to go

Studeren is hard werken en de kans is groot dat je tijdens het studeren zin krijgt in een snack. Nu hebben supermarktketens heel tactisch filialen in de buurt van campussen geplaatst zodat je daar eten kan kopen. Het is alleen wel duur. Je kan op brood uit je broodtrommel gaan leven, maar dat is verre van ideaal. Dus, koop een lunchpot, daarmee kan je goedkoop een wat betere maaltijd meenemen, en bijna elke campus heeft wel magnetrons waarmee je je eten op kan warmen, dus je kan echte maaltijden eten.