Waarom je een keer naar Athene moet gaan

Op vakantie gaan lijkt momenteel een luxe die we ons voorlopig niet kunnen permitteren. Dat neemt echter niet weg dat je nog steeds mag dromen. Zo ben ik bijvoorbeeld aan het uitpluizen waar ik nou echt nog heel graag naartoe wil. Ik heb het voorrecht gehad dat ik de meeste grote steden van Europa al heb kunnen bezoeken. Op mijn lijstje staan voornamelijk steden en landen die ver weg liggen. Dit zette me wel aan het denken. Welke stedentrip zou ik mijn lezers bijvoorbeeld aanraden? Na wat overweging viel mijn keuze op een stedentrip Athene. Dus ga er maar goed voor zitten, pak een kop thee erbij of iets anders te drinken en ontdek waarom je een keer naar Athene moet gaan!

Geboorteplaats van de democratie

Of je nou wel of niet betrokken bent bij de politiek, je hebt vast op school wel geleerd dat de beginselen in de Griekse Oudheid zijn ontstaan. Zeker als we het hebben over democratie. In de vierde eeuw voor Christus was Athene zelfs het centrum voor de wetenschap en kunst. Allerlei grote namen kwamen daar bijeen om te werken aan filosofieën, theorieën en nog veel meer. Die rijke geschiedenis is ook echt te voelen in de stad. Wanneer je op stedentrip Athene bent, dan kun je overblijfselen van die geweldige oudheid bezoeken. 

Adembenemend uitzicht én bezienswaardigheden

Persoonlijk vond ik de Akropolis van Athene erg indrukwekkend tijdens mijn stedentrip. De Akropolis is, voor degene onder ons die het niet weten, het hoogste punt van de stad. Daar vind je ten eerste een prachtig uitzicht dat echt jouw adem wegneemt. Dat is echter nog niet alles. Eenmaal op dat hoogste punt vind je namelijk tevens allerlei tempels. Kijk je ogen uit in het Parthenon of bewonder de architectuur van het Dionysos amfitheater. Zeker voor geschiedenisliefhebbers is een bezoekje aan de Akropolis van Athene een must tijdens een citytrip.

Stedentrip met een eiland bezoek

Wil je jouw stedentrip Athene echt bijzonder maken? Ben je op zoek naar een bezienswaardigheid waardoor je jouw weekendje weg nooit meer vergeet? In dat geval raad ik je van harte om een dag te reserveren voor een eiland bezoek. Vanuit Athene kun je namelijk gemakkelijk met de boot het prachtige water op. Ik ben zelf naar het mystieke Delphi geweest. Is dat niets voor jou? Overweg dan eventueel Peloponnesos. Daar vind je pittoreske en schilderachtige dorpjes waar je echt de Griekse experience krijgt. Uiteraard zijn er nog andere mogelijkheden, maar die vertel ik niet allemaal. Weet je waarom? Het uitzoeken van dit soort dingen is ook onderdeel van de ervaring!