Op wintersport in Oostenrijk

snowboards

Of je nou op een paar ski’s gaat staan, of een snowboard, je kunt er goed voor terecht in Oostenrijk. Hiervoor heb je een set snowboard bindingen  en snowboard schoenen nodig. Voor ski’s en snowboards kun je goed in Oostenrijk terecht om een aantal redenen. In Oostenrijk bevinden zich de Alpen. Een prachtig gebergte waar in de winter heel wat mooie pistes te vinden zijn. Er zijn een paar bekende dalen en bergen waar menig Nederlander ‘s winters heen gaat. Bovendien kent Oostenrijk ook een echte wintersport cultuur. Niet alleen om het mooie gebergte, maar ook om het welbekende eten wat er gegeten wordt. Denk aan de wienerschnitzel en de kaiserschmarren.

Hoe werkt wintersport op de piste

Als je op wintersport gaat kun je niet zomaar de piste op. Je zult hiervoor een ticket moeten aanschaffen of een pas. Per gebied verschilt het, maar het concept is bij veel gebieden wel hetzelfde. Vaak kun je dit in het dal regelen. Je geeft daar dan aan hoe lang je de piste op wilt en in welke gebieden. Je krijgt dan een pas die wordt geactiveerd voor een bepaald aantal dagen. Elke keer als je dan de piste op gaat wordt je pas gescand bij een poortje. Dit zorgt er dan voor dat je daarna de piste op kan gaan door de lift te pakken. Dit is een zeer handig systeem om eenvoudig van de ene naar de andere piste te kunnen komen.

Benodigdheden voor de wintersport

Als je op wintersport gaat heb je een hele uitrusting nodig. Je moet vooral niets over het hoofd zien. Je hoeft niet per se alles te kopen, je kunt altijd in het dal nog wel extra uitrusting aanschaffen. Ook is er een mogelijkheid om wat kleding en materiaal te huren. Dat is bijvoorbeeld gunstig wanneer je niet elk jaar zult gaan, maar slechts één keer. Wat je in elk geval nodig hebt zijn ski’s of een snowboard. Daarnaast heb je ook goede warme kleding nodig. Denk aan dikke jas, een skibroek, snowboots en thermokleding eventueel. Tegen de felle sneeuw heb je ten slotte ook nog een goede skibril nodig.