Populair Grieks eiland

Rhodos

Een van de populairste Griekse eilanden is Rhodos, de vele historische bezienswaardigheden in combinatie met de stranden en de vriendelijke sfeer zorgen hiervoor. Maar ook het oude centrum van het eiland weten toeristen wel te waarderen. De stad is al meer dan 2400 jaar oud en heeft een prachtig middeleeuws centrum, groene valleien en mooie bossen kenmerken het binnenland van het eiland. Veel zonaanbidders genieten van de mooie blauwe zee, de prachtige stranden en natuurlijk de zon die er altijd schijnt. In het uiterste noorden en oosten vind je het meeste toerisme.

Witte stad

Het witte stadje Lindos is naast Rhodos stad een van de belangrijkste plaatsen van het eiland, de stad is een echte bezienswaardigheid. In de zomer wordt de stad overladen met toeristen omdat iedereen het wil zien, de tempel van Athena die er ligt is zeker de moeite waard om te bezoeken. Het witte dorp zelf bestaat uit smalle straatjes, leuke winkeltjes en souvenirshops, barretjes en er ligt een mooie baai waar je uitzicht hebt op de prachtige blauwe zee. In het binnenland van het eiland vind je de zeven bronnen van Rhodos, hier liggen zeven bronnen die samenkomen in kleine beekjes. De omgeving is mooi groen en lekker koel door de waterbronnen.

Rhodos

Droge zomers

Het weer in Rhodos is in de zomer droog en heet, in de winter is het er mild van temperatuur en nat. In het oosten is het gemiddeld genomen iets warmer dan het westen, vanwege het klimaat is het over het algemeen zeer aangenaam op het eiland. Het hele jaar kun je er op vakantie gaan, al is het in de winter geen zonvakantie. In Juli en Augustus is het er erg heet en vol met toeristen, het najaar is aangenaam van temperatuur op het eiland. Ook is het voordeel dan dat er minder toeristen zijn dan hartje zomer, het zeewater is nog zalig om in te kunnen zwemmen.In het voorjaar rond Mei is het aangenaam vertoeven op Rhodos.