Wat is online therapie

Een paar jaar geleden was het voor het ondergaan van therapie noodzakelijk dat de patiënt en de psycholoog samen in dezelfde kamer waren, meestal in een privépraktijk of een psychologische kliniek. Beide partijen komen overeen elkaar te zien op de geplande locatie om de sessie te houden. Hoewel traditionele counseling zijn sporen niet heeft verloren, begint online therapie terrein te winnen en wordt het steeds toegankelijker en erkend door het grote publiek. Klik voor de website van DenkPro.

Gemakkelijke toegankelijkheid

Het is je misschien opgevallen hoe de meeste van je klusjes of taken online kunnen worden gedaan, zoals boodschappen doen, de rekeningen betalen, geld overmaken of het afhalen van bestellingen. Er zijn ook specifieke psychologen op het internet  zoals een Psycholoog burn out  . Je moest echter het huis uit als je iets wilde eten. Tegenwoordig kun je bijna elk gerecht bestellen via een food-app! Vroeger moest je de bus nemen en naar een specifieke bestemming lopen, nu bel je gewoon een Uber vanaf je smartphone! Veel diensten kunnen worden gedaan zonder je huis te verlaten, en de psychologie loopt niet ver achter bij het volgen van deze technologische sprong. Tegenwoordig kunt u met online therapie uw psychologische monitoring uitvoeren zonder uw huis te verlaten met alleen een computer of smartphone die is verbonden met internet. Dit type geestelijke gezondheidstherapie is hetzelfde als traditionele therapie, de manier waarop het wordt uitgezonden in het enige verschil.

Vertrouwelijkheid

Mensen vragen zich vaak af hoe het zit met de bescherming van cliëntgegevens in een online therapiesetting. Net als traditionele therapie volgt online therapie ook de regels van de Federale Raad voor Psychologie, die de vertrouwelijkheid van elke dienst op prijs stelt. Met andere woorden, al uw gegevens en het gesprek tussen u en de professional blijven beveiligd door middel van encryptie. Een ander ding om te onthouden is dat niemand hoeft te weten dat u psychologische therapie ondergaat, omdat u met online zorg de sessies vanaf elke locatie naar keuze zonder dat iemand uw bedrijf kent.