Wat doe je met je spullen als je gaat verhuizen?

Aankomende tijd wordt een spannende periode. Ik ga namelijk verhuizen! Daar is een goede reden voor. Het huis waar we nu in wonen is namelijk een beetje te klein voor ons geworden. Het leuke is dat we in deze tijden een mooi huis hebben weten te bemachtigen voor een (wat wij vinden) schappelijke prijs. Er moet dan ook nog wel veel aan gebeuren maar gelukkige hebben we inmiddels de nodige kluservaring opgedaan. We kijken er dus naar uit om alles zo te maken als dat wij het willen. Het verhuizen zelf is niet echt een hoogtepunt maar kan wel heel nuttig zijn

Voordeel

Een groot voordeel van verhuizen is wat mij betreft dat je goed gaat kijken wat je mee wilt nemen en wat je wilt houden. De spullen met emotionele waarde gaan over het algemeen natuurlijk sowieso wel mee maar er zijn altijd wel spullen die je hebt bewaard 'voor het geval dat' of gewoon omdat je er eens wat voor hebt betaald en het zonde vindt het zomaar weg te gooien. Ook zijn er spullen die eigenlijk aan vervanging toe zijn maar waarvan je denkt: dat komt wel een keer. Dat hadden wij bijvoorbeeld bij onze bank. Op zich nog een prima bank maar hij begon wel wat slijtage plekken te tonen. Dat is dan echt zoiest waarvan je denkt, dat komt wel een keer. Een verhuizing is daarom een hele mooie gelegenheid om een nieuwe bank uit te zoeken. Wij hebben bij een winkel een mooie hoekbank in Purmerend gevonden. Uiteraard kan je dan gewoon afspraken maken over wanneer er wat wordt geleverd. Ik kan nu al niet wachten om er lekker op neer te ploffen en te genieten van ons nieuwe huis. Helaas moet dat nog wel een tijdje wachten want we willen de bank niet verpesten omdat we nog bezig zijn met klussen.

Overige spullen

De spullen die nog goed zijn en niet mee gaan naar het nieuwe huis proberen we in eerste instantie op marktplaats te verkopen. Dan levert het ook nog een beetje geld op. Iets wat je tijden een verhuizing goed kan gebruiken. Als er spullen een langere tijd op marktplaats hebben gestaan en niet zijn verkocht, hebben we besloten ze te doneren aan de kringloop. Op die manier kunnen we er misschien iemand anders blij mee maken en hoeven we geen goede spullen naar de stort te brengen. Dat lijkt me toch wel het ideale scenario!