Waarom je snelkoelers nodig hebt

Snelkoelers

Snelkoelers worden steeds belangrijk in de horecawereld. Het is namelijk gemakkelijk en zorgt ervoor dat jouw voedsel zo goed mogelijk bewaard wordt en zijn kwaliteit behoudt. Micro-organismen zijn de voornaamste reden waarom snelkoelers zijn ontwikkeld. Bacteriën op het voedsel kan gaan groeien en verspreiden en snelkoelers gaan dit tegen. Zo blijft het voedsel dat jij wil geven aan jouw gasten veel langer goed, zonder dat er eventuele bacteriën op zitten of gaan verspreiden. Bij het hebben van een snelkoeler moet je wel voldoen aan de hygiëne eisen die de wetgeving heeft opgesteld. Er komen immers wel bacteriën in de snelkoelers terecht, die je juist tegen probeert te gaan. 

Maaltijden later serveren aan klanten

Wanneer jij een goedlopende horecazaak hebt, zal jij dus ook veel gasten ontvangen in jouw horecazaak. Dit vergt veel meer voorbereiding dan wanneer jij bijvoorbeeld een snackbar runt. Je zal dan al vroeg in de ochtend en begin in de middag bezig gaan met de voorbereidingen voor de maaltijden die in de avond zullen gaan plaatsvinden. Het vlees dat jij dan al klaar maakt, zal je niet open en bloot op de werkbank laten liggen, maar weg willen leggen. Dan wil je het liefst gebruik gaan maken van de snelkoelers van Horecagemak, want het temperatuur van het warme voedsel wordt dan teruggebracht naar koelkasttemperatuur. Wanneer het zover is, kan je het voedsel weer kort verwarmen en geven aan jouw gasten.

Snelkoelers

Kwaliteit van voedsel verbeteren 

Snelkoelers zorgen er dus voor dat de bacteriën worden tegengehouden en het kwaliteit van het voedsel dus niet aantast. Wanneer je geen gebruik maakt van snelkoelers van Horecagemak is de kans groot dat het voedsel later niet meer lekker zal smaken. Dit komt doordat het voedsel niet naar een goed temperatuur kan dalen aangezien het van een heel warm temperatuur ineens naar een koelkasttemperatuur gaat. Snelkoelers zorgen ervoor dat het temperatuur op een goede manier daalt naar een koelkasttemperatuur. Vervolgens hebben de bacteriën geen schijn van kans, het textuur blijft nog goed aanwezig en de smaak gaat niet weg. Koop dus een snelkoeler van Horecagemak en versla de bacteriën met een gemak.