Waar kan ik het beste mijn motor verkopen?

ikwilvanmijnmotoraf

Ben je in het bezit van een oude motor, die niet meer rijdt of die gewoon overbodig is? Dan wil je misschien wel je motor verkopen. Je kunt met je motor naar handelaren en dealers bij jou in de buurt. Ze zijn altijd op zoek naar motoren om hun inventaris zo up-to-date mogelijk te houden. Je kunt daarom gewoon bij motorzaken bij jou in de buurt vragen of ze interesse hebben in jouw motor. Vaak vragen ze vooraf informatie en foto’s. Zorg dat je hiervoor klaar bent. Heeft een dealer interesse, maak dan zo snel mogelijk een afspraak en probeer een scherpe prijs te bemachtigen.

Waar kan je adverteren en verkopen?

Er zijn meerdere platformen om je motor aan particulieren te verkopen. Wil je graag veel mensen bereiken? Dan is Marktplaats een goede manier om motors te verkopen. Je plaatst dan zelf een advertentie met een omschrijving en eventueel een foto en je ziet direct of deze veel of überhaupt bekeken wordt. Ook zou je kunnen denken aan Autoscout24, waar adverteren gratis is. Het is ook mogelijk om je motor te verkopen via social media, bijvoorbeeld in de Facebook motorgroep. In deze Facebookgroep vind je namelijk iedereen die geïnteresseerd is in motoren. Het is echter niet gegarandeerd dat je hier je motor gaat verkopen.

Voor welke prijs verkoop ik mijn motor?

Wat is nou een eerlijke prijs voor mijn motor? Dit is een heel logische vraag die je jezelf moet stellen wanneer je jouw motor wilt verkopen. Er is geen vaste prijslijst waarmee je de dagwaarde van een motor of schademotor kunt bepalen, zoals je dat wel bij autoverkopen kan. We raden altijd aan om op internet te surfen om te zien wat de vereisten zijn voor vergelijkbare motoren. Dit is meestal een goede indicatie van de waarde van jouw eigen motor.