Echte Hollandse smaken, een perfect cadeau!

stroopwafels-kopen

Een cadeautje krijgen is natuurlijk ontzettend leuk maar… een cadeautje weggeven is misschien stiekem nog wel veel leuker. Vooral als je na het geven het cadeautje heerlijk samen kunt oppeuzelen. Ben jij opzoek naar een eetbaar cadeau en ook nog eens een cadeau dat typisch Hollands is? Dan kun je natuurlijk niet anders dan als cadeau een typische Hollandse lekkernij te kopen. Maar wat zijn nu eigenlijk echt typische Hollandse lekkernijen. Je leest het in dit blog.

Van stroopwafels tot boterkoek tot speculaas

Als je aan Nederland denkt en aan iets lekkers, dan denkt je natuurlijk als eerste aan een heerlijke stroopwafel met een flinke lading stoop. De stroopwafel is eigenlijk zo’n simpel product maar dat maakt het denk ik juist zo lekker. Men neemt 2 wafels met een laag stroop ertussen. De stroopwafels worden tegenwoordig op allerlei manier gemaakt en welke je dus graag wilt geven hangt er maar net af welke jij het lekkerst vindt. Waar je stroopwafels kan kopen? Natuurlijk gewoon in de supermarkt maar als je echt originele en authentieke stroopwafels wilt dan ga je natuurlijk naar de markt om daar je stroopwafels te kopen. Vers van de pers en je kunt meteen ook een zak verkruimelde stroopwafels meenemen. Andere grote favorieten van Hollands lekkers betreft is natuurlijk een boterkoek of speculaas. Ook hiermee maakt je iemand ontzettend blij.

Chocola van Drosté

Wie kent de overheerlijke chocolaatjes van Drosté nu niet? Verkrijgbaar in de smaken puur, melk en wit en o zo lekker om te krijgen of te geven. Met chocola van Drosté maak je iedereen blij. Je kunt er voor kiezen om gewoon de originele chocolaatjes te kopen maar er bestaan ook andere varianten zoals bijvoorbeeld chocolaatjes in tulpvormpjes. Als je het doet, dan moet je het natuurlijk ook meteen goed doen. Nog een typisch Hollands merk dat overheerlijke chocolade heeft is Verkade. Ook hier maak je iemand heel erg blij mee.

Drop, pepermunt en kaneelstokken

Nog meer Hollands lekkers waar je, je vingers bij kunt aflikken! Drop, pepermunt en kaneelstokken zijn ook typische Hollandse lekkernijen. Kan je nou niet kiezen tussen deze drie? Koop dan gewoon van alles wat en maakt er een leuk cadeaupakketje van. Wedden dat je iemand hier nog blijer mee maakt?

Heb jij nog meer typische Hollandse lekkernijen die we echt aan deze lijst moeten toevoegen? Laat het ons weten, we zijn erg benieuwd wat volgens jouw het lekkerste Nederlandse cadeau is om te geven en/of te krijgen.