Over de rooie van tweedehands laptops

Tweedehands laptop

Ik had laatst een flinke discussie met een goede vriend van mij over het eventuele functioneren dan wel totaal falen van tweedehands laptops. Zoals gewoonlijk kreeg ik het weer eens volledig over me heen omdat ik een keer had aangedragen dat ik wel bereid zou zijn om een tweedehands laptop te kopen. We zitten met z’n allen in de IT, dus laptops nemen wij heel serieus en alle technologie eromheen ook. Ik werd keihard in mijn gezicht uitgelachen, en dat vond ik eerlijk gezegd niet zo heel erg fraai. Maar goed, we zijn wel de discussie aangegaan en het bleek uiteindelijk een mooi gesprek.

Je hebt altijd wel kwalen

Dan wordt het ineens interessant, als je een discussie gaat hebben met mensen die er daadwerkelijk verstand van hebben. Als je namelijk in het verleden gaat kijken naar hoe tweedehands laptops werden verzorgd een aantal jaar geleden ten opzichte van nu, snap ik wel dat mijn vriend er een punt van maakte om het niet te doen. Maar er is in de afgelopen jaren een hele hoop veranderd en daar heeft hij naar mijn eigen inzicht heel weinig van doorgehad. Maar goed, het werd een pittig gesprek en dat blijkt.

We komen er wel uit

Je hebt altijd wel kwalen, bij ieder stuk technologie zit ergens de bres en het is soms heel moeilijk om dat van tevoren te kunnen zien. Gelukkig werken we in de IT en kun je best gemakkelijk een soort controle rondje erop loslaten om ervoor te zorgen dat bij het aanschaffen alles gewoon werkt en je in ieder geval iets meer zeker weet waar je aan toe bent. Dat is ontzettend fijn, lijkt me en daar kom je uiteindelijk een heel stuk verder mee dan als je inderdaad blind iets gaat kopen zonder dat je enig idee hebt wat het is.