Landelijke stijl slaapkamer

Is het een keer tijd om uw slaapkamer een update te geven? Vindt u het wel eens tijd om een wat modernere look te creeëren in uw slaapkamer? Veel mensen hebben vaak jarenlang dezelfde slaapkamer, omdat een verbouwing vaak een te grote ingreep gevonden wordt, of juist omdat mensen niet weten wat ze moeten kiezen. In dit artikel geven we één stijltip. Een perfecte keuze is om te kiezen voor een landelijk stijl. De landelijke stijl is namelijk een absolute trend in de woonmarkt en keert steeds vaker terug, niet alleen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Zeker dus een aanrader voor uw slaapkamer.

Wat is de landelijke stijl

Zoals gezegd is de landelijke stijl een erg populaire woning stijl, en dat is ook niet zo gek.  De landelijke stijl is een moderne interieur stijl die gekenmerkt wordt door vooral het gebruik van veel zachte tinten, natuurlijke materialen en warme elementen. Het is juist om deze reden ook een erg populaire keuzen, omdat een landelijke stijl erg gezellig en rustig overkomt. Met een landelijke woonstijl geef je dus echt een heerlijk thuisgevoel weer. Voor uw slaapkamer zijn de volgende kleuren aan te raden: vaalgeel, beige, lichtblauw of crème. Lichtere kleuren zoals bijvoorbeeld blauw geven voornamelijk een gevoel van rust en ruimtelijkheid, ideaal dus voor een rustige slaapkamer. Daarentegen geven donkere kleuren zoals donkergroen, okergeel of zelfs zwart juiste een intieme sfeer.

Wat voor meubels

Bij een landelijke stijl zijn natuurlijke materialen van belang, ga dus voor bijvoorbeeld een houten spiegel, en een houten kast en bed frame. Daarnaast wordt de landelijke stijl gekenmerkt door grote, ruimtelijk opgezette meubels. Het houten meubilair, zoals bijvoorbeeld de houten spiegel moet juist groot zijn, zoals een echte eyecatcher. Vooral voor vrij grote slaapkamers is de landelijke stijl dus een perfecte keuze, omdat juist hier de meubels groot opgezet kunnen worden. Maar ook met een kleine slaapkamer kun je veel kanten op, zolang je maar goed oplet dat het niet te krap wordt.