Je zaakjes op orde

Gerechtsdeurwaarder inschakelen

Begin dit jaar ben ik begonnen met een onlinewinkel waar ik sieraden verkoop. Een eigen winkeltje openen is een leuke uitdaging maar er komt veel bij kijken. Ook zaken waar je eerder nooit mee te maken had. Bijvoorbeeld als een debiteur niet kan of niet wilt betalen wat doe je dan?

Het proces

Als het proces van incasseren te lang duurt dan kan je gebruik maken van een incassobureau. Uit onderzoek is gebleken dat 25% van de bedrijven die failliet gaan ernstig last hebben van te veel debiteuren. Dit wil ik graag voorkomen daarom probeer ik het proces zo kort mogelijk te houden. Op mijn site kan je er ook voor kiezen direct te betalen voor je product. Gelukkig kiest grotendeels van mijn klanten er voor om direct met iDEAL te betalen. Maar toch komt het soms voor dat ik een incassobureau moet inschakelen of een stap verder een gerechtsdeurwaarder.

Van Incassobureau naar gerechtsdeurwaarder

Als je incassobureau inschakelt dan kunnen zij als incassobureau de debiteur verzoeken of sommeren de openstaande factuur te betalen. Mocht de debiteur dan nog niet betalen om welke reden dan ook dan kan je een gerechtsdeurwaarder inschakelen. De gerechtsdeurwaarder kan een gerechtelijke procedure starten. Zij kunnen de schuldenaar dan dagvaarden en zo het proces van betalen afronden. Zij zorgen voor een aanpak en werkwijze die specifiek bij mijn bedrijf past om zo een optimaal resultaat te behalen.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder?

Voor mij was het nieuwe ervaring om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen hierdoor was ik erg benieuwd naar het proces wat zij precies doen. Maar wat doet een gerechtsdeurwaarde nou precies? Zij innen de schulden voor andere in dit geval voor mij. Een gerechtsdeurwaarde heeft meer mogelijkheden dan een incassobureau, zij roepen de schuldenaar op om voor de rechter te komen en voeren daarna de uitspraak van het vonnis uit. In het vonnis staat wat de er betaald moet worden en waarom de gene veroordeeld is tot het betalen van de vordering. Zo wordt er voor zorgt dat het openstaande bedrag betaald wordt.

Eigen bedrijf

Het leukste aan een eigen bedrijf beginnen is dat je steeds weer nieuwe dingen leert. Bijvoorbeeld het uitzoeken van welke stappen je kan ondernemen als iemand niet betaald. Zo krijg ik een duidelijke kijk in de wereld van incassobureaus en gerechtsdeurwaarders. Wat zijn nou hun werkzaamheden en hoe verloopt het proces erg interessant allemaal. Dit is een reden voor mij dat het een geweldige uitdaging is om een eigen bedrijf te hebben.