Hoe vind ik de juiste zorgverzekering?

Zoals je vast wel weet ben je als Nederlandse burger verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering is, zoals het woord eigenlijk al verklapt, een verzekering die je dekt tegen de kosten voor de zorg die je kan krijgen. Veel mensen beseffen niet goed hoe duur de zorg eigenlijk kan zijn. Wanneer we geen zorgverzekering hadden, hebben weinig mensen waarschijnlijk genoeg geld om alle zorg te betalen. De overheid wil dat iedereen in ons land de zorg kan krijgen die ze verdienen en daarom hebben ze de zorgverzekering verplicht gemaakt.

De kosten

Natuurlijk kost een zorgverzekering wel geld. De hoogte van de kosten kunnen erg variëren, maar worden vooral gebaseerd op welk pakket je wilt hebben. Wil je alleen het verplichte gedeelte van een zorgverzekering die alleen de kosten voor noodzakelijke zorg dekt? Of wil je een aanvullende zorgverzekering waarmee je voor meer dingen verzekerd bent? Ten slotte kun je ook nog je eigen risico verhogen om je maandelijkse kosten te verminderen.

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Omdat een zorgverzekering verplicht is, is het belangrijk dat je goed kijkt welke zorgverzekering je wilt hebben. Je wilt natuurlijk niet te veel geld betalen en door de juiste zorgverzekering te kiezen kan je al snel tientallen euro’s op jaarbasis besparen. Een zorgverzekering kan je vinden door drie eenvoudige stappen te volgen:

  1. Zorg dat je jouw wensen en behoeften goed in kaart hebt. Denk hierbij aan welk pakket je wilt en hoeveel eigen risico je kan en wilt betalen.
  2. Vul deze gegevens in op https://www.zorgkiezer.nl/. Hier krijg je direct een overzicht van alle zorgverzekeraars die aan jouw eisen voldoen.
  3. Kies en meld je aan. Kies een zorgverzekering die bij jou past en meld je daar aan. De rest gebeurt van zelf!