Een huis voor de toekomst

levensloopbestendige-woning-nieuwbouw

Steeds meer mensen schaffen een seniorenwoning aan. Waarom eigenlijk? Als jij een droomhuis laat bouwen, wil je daar uiteraard je leven lang in wonen. Daarom is het belangrijk om alvast te kijken naar de toekomst van het huis. Kijk naar de voorzieningen die je al zou kunnen aanschaffen. Je zou een slaapkamer en een badkamer op de begane grond kunnen plaatsen, waardoor je de belangrijkste voorzieningen beneden hebt zitten.
De bovenverdieping zou je kunnen gebruiken voor een logeerkamer of misschien zelfs wel een hobbykamer. Zoals je misschien wel door hebt, is een seniorenwoning gericht op functie en minder op het uiterlijk van het huis.

Bergamo, Matterhorn, Monte Viso of Granada

Bij een seniorenwoning wordt er vaak gekozen voor de stijl Bergamo.
Toch zijn er ook andere basismodellen die ook vaak worden gebruikt. Je hebt ook Matterhorn. Hiernaast heb je ook Monte Viso. Ten slotte kan ook Granada worden toegepast bij een seniorenwoning. Deze stijlen zijn namelijk ook helemaal geschikt voor een seniorenwoning. Denk bijvoorbeeld aan de bouwstijl van een moderne woning.
In overleg met een adviseur, komen jouw wensen naar voren. Aan de hand van jouw budget en de bouwvoorschriften, zal er een samenvatting worden gemaakt van het perfecte huis voor jou. Op die manier zal jouw droomhuis worden gerealiseerd.

Aanpassingen voor in huis

Hoe kun je nou zorgen dat jouw seniorenwoning helemaal klaar is voor de toekomst?
Je zou een aantal dingen kunnen aanpassen in het huis. Door de badkamer en de slaapkamer op de begane grond te plaatsen, heb je de belangrijkste voorzieningen beneden. De bovenruimte kan je vrij houden voor een logeerkamer of een hobbykamer. Op die manier verdeel je de ruimte van het huis het beste.
Hiernaast zou je bredere binnendeurkozijnen kunnen nemen. Bovendien is het verstandig om geen kozijndorpels te nemen. Neem kunstof kozijnen, goten en overstekken.

Een brede gang en hal is geen verkeerde zet. Je zou een lift kunnen plaatsen in het huis en door de lift in de gang te zetten, heb je de lift direct bij de voordeur zitten.

Als laatste is het belangrijk om onderhoudsvriendelijke materialen in huis te hebben.