Een COAX kabel voor een optimaal TV signaal

COAX kabel

Wil jij optimale beeldkwaliteit behouden en frustratie voorkomen? Lees dan mijn blog met tips over onder andere een goede COAX kabel!

Traditioneel tv kijken gaat steeds meer en steeds sneller veranderen. Het analoge signaal van verschillende tv- of netwerkaanbieders gaat plaatsmaken voor het digitale signaal. Het is dus nu het ideale moment om alle bedrading in je huis goed te checken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je in dramatische beeldkwaliteit naar je favoriete tv serie zit te kijken. Of dat je de voetballers op je beeldscherm niet meer van elkaar kan onderscheiden. Door goede bedrading te gebruiken krijg je de beste beeldkwaliteit. Slechte bedrading kan er op zijn beurt voor zorgen dat storing toe neemt en daarmee de frustratie. Een goede COAX kabel kan daarom tegenwoordig niet meer ontbreken in elk huishouden. Een kwalitatieve COAX kabel zorgt er namelijk voor dat 4G (LTE) signalen van buitenaf ook daadwerkelijk buiten blijven. En jij gerust en zonder storing tv kunt kijken! Benieuwd wat je nog meer kunt doen voor een optimaal TV signaal?

Tips voor een optimale beeldkwaliteit

Er is niks zo frustrerend als een haperende tv of een tv die continu op zoek is naar het juiste signaal. Je kijkt tv om even lekker te ontspannen en alle stress los te laten. Niet om weer opnieuw stress op te doen. Om de optimale beeldkwaliteit te garanderen, kun je een aantal dingen doen. Gebruik allereerst de juiste connectoren. Deze connectoren zorgen voor het voorkomen van signaalproblemen zoals blokken, strepen of haperingen. Verder als je binnenshuis lange afstanden met bedrading moet overbruggen, dan is het belangrijk om een signaalversterker te gebruiken. In de regel geldt, hoe langer het draad, hoe minder de kwaliteit wordt. Maak optimaal gebruik van je COAX kabel en zet hier een signaalversterker tussen!

Is het zelf regelen van bedrading lastig?

De meeste mensen zien vaak al gauw bij de bedrading in hun huis door de bomen het bos niet meer. Tientallen snoertjes, maar welke hoort nou precies bij welk apparaat en welk snoertje moet ik nou precies waar in pluggen. Aanvankelijk klinkt het als een lastig proces. Je kunt uiteraard een monteur inhuren maar daar kleven ook wat nadelen aan. Vaak moet je voor een monteur betalen en sommige monteurs hebben zo’n druk schema dat je lang moet wachten. Gelukkig is het echt niet lastig om zelf je verschillende bedrading te installeren. Vaak is het zelfs een kwestie van de alleen maar de juiste ingang vinden en vanuit daar is het plug en play. Een kind kan de was doen toch?