De grote voordelen van kippers

Iedereen die in de bouw, de agrarische sector of de transportsector werkt kent ze wel: de kippers. Er zijn verschillende soorten kippers, omdat er ook verschillende toepassingen zijn waarvoor ze gebruikt kunnen worden. Kort gezegd is een kipper een moderne kar, al kan het ook een aanpassing zijn op een bestaand model. Dat klinkt niet zo bijzonder, toch? In dit blog kun je lezen wat de grote voordelen van een kipper zijn.

Hoe werkt een kipper?

Een kipper wordt veel gebruikt voor het laden en lossen van goederen. Het is hier erg goed voor geschikt, omdat de laadbak eenvoudig te kantelen is van horizontaal (de laadpositie) naar een schuine toestand. Dit gebeurt met behulp van een hydraulische arm en gaat dus mechanisch. Hierdoor kan de landing gemakkelijk uit de bak schuiven.
 

Waar worden kippers voor gebruikt?

Zoals eerder vermeld worden kippers in verschillende sectoren gebruikt. In de bouw is dit voornamelijk voor het vervoer van producten als zand, grond en hout. De agrarische sector gebruikt kippers vooral voor het vervoeren van de geoogste producten en voor het vervoer van aarde tijdens het grondwerken, bijvoorbeeld het nivelleren van akkers. In de transportsector gaat het voornamelijk om het transporteren van vaste producten (zoals afvalstoffen) en het vervoeren van vloeibare producten. Dit laatste gebeurt dan in een gesloten tank.
 

Verschillende soorten kippers

De kipper bestaat al een lange tijd. Toch zijn er door de jaren heen een aantal ontwikkelingen geweest en zijn er veranderingen doorgevoerd. Kippers worden namelijk voor steeds meer verschillende doeleinden gebruikt. Ten eerste is er de standaard kipper, die bestaat uit een trekker en een laadbak. Deze wordt het meest gebruikt. Ook zijn er kipper opleggers. Deze kunt u koppelen aan een vrachtwagen, al zijn niet alle vrachtwagens hier voor geschikt. Voor het lossen van grote ladingen worden ook wel eens zijwaartse kippers ingezet. Deze kunnen drie kanten op kiepen. Daarentegen zijn er ook kippers die meer geschikt zijn voor kleinere ladingen. Daarvoor kunt u het beste een kipper bedrijfswagen gebruiken.
 

Kipper aanschaffen

Denkt u ook een kipper te kunnen gebruiken? Online worden er vaak een kipper te koop aangeboden. U kunt voor een nieuw exemplaar gaan, maar er is ook een groot aanbod in tweedehands kippers. Dit kan een hoop geld besparen. Het advies is om je goed te verdiepen in wat veilige en betrouwbare merken zijn, en om altijd minimaal één proefrit te maken voordat je tot aankoop over gaat. Bij voorbaat alvast veel (werk)plezier gewenst!