De Citrusplant als tropische aanwinst

Een citrus kopen kan een mooie tropische plant zijn voor in de tuin. De citrus is er in verschillende soorten. Elk met een eigen uitstraling. Naast citroenen is er ook de sinaasappelboom die ook onder de familie van de citrusbomen valt. Verder vallen limoenen en mandrijenbomen ook tot deze categorie. De vruchten zijn rijp te eten en zijn vanwege hun hoge vitamine C gehalte zeer gezond qua antioxidanten voor het immuunsysteem. De planten hebben exotische vruchten die makkelijk in salades kunnen worden verwerkt. Ook kunnen ze in een frisse fruitcocktail worden toegepast.

De citrus als buitenplant

De citrus is veelzijdig en makkelijk met andere citrusplanten te combineren. Tijdens de bloei hebben de planten een geweldige sterke geur aroma die door de tuin wordt verspreidt. Het zijn planten die in het zonnige Spanje groeien en hebben daarom zeker zon nodig. Maar door hun vele bladeren kunnen ze zelf ook als schaduw dienen op bijvoorbeeld het terras. Ze zijn daarnaast uitermate geschikt als boomgaard samen met vijgen en olijfbomen. Hierbij kun je zelf diverse soorten fruit telen. De citrus kan diverse hoogtes bereiken afhankelijk van het soort plant. Elke plant heeft zijn eigen verzorging nodig. Je kunt de planten zowel groot, medium als klein kopen. De limoenboom, hand of buddha, citroenboom en de sinaasappelboom zijn te koop in het aanbod.

Verzorging van citrusbomen

De citrus wordt gemiddeld 200-250 cm hoog. Dit verschilt per soort. Met een stam doorsnede tot 8-10 cm. De plant volstaat in volle zon of halve schaduw en kan bij vorst het beste in een pot op een warmere plaats worden gezet zoals een kweekkas van ongeveer 10 graden boven nul zonder vorst. De plant kan temperaturen tot -1 verdragen. Het bemesten kan het beste om de twee maanden en daarbij moet de plant een keer per jaar worden gesnoeid. De grond moet humusrijk zijn. De planten bloeien een keer in het jaar. Maar de vrucht is pas een jaar later volledig rijp. Ze kunnen dan ook worden gegeten.