Creëer meer licht in huis met deze bouwprojecten

Bouw-Handel

Nederland is een land met weinig zon. Winters zijn lang en grijs, en zelfs in de zomer hebben we vaak regenbuien. Het is daardoor regelmatig donker in huis. Vooral als je te weinig ramen hebt, kan je veel in het donker leven.

Uit onderzoek blijkt dat wij mensen licht nodig hebben om ons goed te voelen. Vitamine D afkomstig van de zon of andere bronnen heeft direct invloed op ons humeur maar ook onze gezondheid. Zorg er daarom voor dat je veel lichtinval in je woning hebt. Zie jij op dit moment weinig van de zon in je huis doordat je weinig ramen of lichtinval hebt? Dan kun je daar met deze bouwprojecten verandering in brengen.

lichtkoepel set

Dakramen en lichtkoepels

Dakramen zijn de ideale oplossing voor die muren waar zo weinig ramen op zitten. Vooral zolders hebben soms maar een enkel raam. Als dit nu net de ruimte is waar jij je slaapkamer hebt ingericht dan krijg je wellicht te weinig licht binnen. Vooral bij het opstaan kan lichtinval je helpen om rustig wakker te worden en te wennen aan de dag. Een dakraam kan de oplossing bieden. Bovendien kun je ‘s avonds in slaap vallen bij het getik van de regen op je dakraam.

Bouw-Handel

Een andere oplossing is de lichtkoepel. Een lichtkoepel aanbrengen klinkt als een groter project dan een dakraam, maar dat hoeft het niet te zijn. Een leverancier die alles op maat kan leveren en je advies kan geven, brengt je al een heel eind op weg.

Bron: Bouw-handel.nl